Geo-CAD Földmérő és Térképészeti Bt.
7761 Kozármisleny, Alkotmány tér 41.
berenyi.gabor@t-online.hu

Cégbemutató

Betéti társaságunk 1994. 06. 30-án alakult 2 fő magánszeméllyel 100.000 Ft vagyoni betéttel.Tulajdonos változás a megalakulás óta nem történt.
Berényi Gábor Okleveles építőmérnök, földmérő mérnökA vállalkozás fő tevékenysége geodéziai mérnöki tevékenység. Főleg külfejtéses bányák művelésirányítási, tervezési, bemérési térképezési munkálatait végezzük. Nemcsak külfejtési, hanem mélyművelési bányák térképeinek hitelesítésére is megvan a jogosultságunk.
Sok környezetvédelmi célú projektben vettünk részt, ilyen például a pécsi szennyvízvezetési rendszerének fejlesztése és a sérülékeny vízbázisok védelme érdekében kb. 40 km utcahosszban tervezési alaptérkép szerkesztése és a Duna-Dráva nemzeti park tápanyag-csökkentési projektének keretében holtágak, fokok és műtárgyák felmérése.Összesen mintegy 100 km-nyi patakmedret felmértünk már a mederkotrások betervezésére.

A geodéziai feladatok mellett a tervezési munkákban is részt veszünk. Ilyenek például bánya műszaki üzemi tervek, tavak, árkok, földalatti vezetékek terveinek szerkesztése.

Vállalkozásunk másik tevékenységi köre a számítógépes szoftverfejlesztés. A CAD platformjára fejlesztünk térképszerkesztő programrendszert. A fejlesztést a Visual Lisp szoftverrel végezzük.

Az állandó alkalmazottak száma négy fő, ebből két fő mérnök és két fő földmérő technikus. Mindegyikük jártas a korszerű digitális térképszerkesztési eljárásokban, mérőállomással és GPS-szel végzendő terepi felmérésekben.

A terepi felmérési és kitűzési munkáinkhoz

  • 1db LEICA TCRA1205, 1 db TCA1700L és 1 db LEICA TCR703 típusú mérőállomásokat és
  • 1 db Javad Sigma-G3T, 2 db Satlab SL 500 és 1 db RX1220 GPS vevőket használunk.
  • A tavak medreit SonarM8 ultrahangos mélységmérővel mérjük fel.
  • A számítógépes szerkesztést AutoCAD és saját fejlesztésű geodéziai feldolgozó és térképező programokkal végezzük el.
  • Az irodánkban 4 db személyi számítógéppel, 3 db laptoppal.
  • Az elkészített munkarészeket HP DesignJet T520, HP Officejet 7612 és Canon MG5350 típusú rajzgépeken nyomtatjuk ki.
  • A terepi felméréseket Toyota HILUX terepjáró segíti

A társaságunk életében elsődleges szempont volt a folyamatos működtetés, munkalehetőségek felkutatása, jó piaci pozíció megteremtése és megtartása. Feladataink végrehajtása során mindig törekedtünk a legjobb minőség előállítására és a határidők pontos betartására. A régióban területünkön ismertté váltunk, így jelentős, állandóan visszatérő üzleti partnereink vannak